Цвета Караянчева: „Поздравления за избора ви да участвате в обучителната програма на БУП“

cveta_sait

„За мен участието ми в програмата на БУП беше повратна точка в политическата ми кариера, която ме научи да се вслушвам във всички мнения.“ Това заяви председателят на Народното събрания Цвета Караянчева пред участниците в Националната програма „Управленски умения“ на Българското училище за политика „Димитър Паница“. Цвета Караянчева, която е завършила програмата, беше специален гост-лектор по темата „Лидерството и политиката на комромис.“ Тя многократно изтъкна необходимостта от толерантност на мненията и изслушване на различните гледни точки.

Цвета Караянчева изтъкна важността България да се обедини около своя национална кауза. По нейното мнение това трябва да е свързано с политиките за деца. Караянчева говори и за външнополитическата експозиция на България. Тя подчерта добрите ни отношения с държави като Япония. Говори за ефектите от успешно преминалото председателство на България на Съвета на ЕС за имиджа на държавата.

Тя определи като добър последния доклад на ЕС по отношение на вътрешния ред и сигурност. Караянчева призна, че държавата още работи по различни политики за борбата с корупцията, което е дълъг процес, но изтъкна добрата оценка в доклада по отношение на напредъка в съдебната реформа.

Цвета Караянчева отговори и на множество въпроси, в т.ч. проблемите на децата с увреждания, за Истанбулската конвенция и за новите законови предложения за превенция на борба с насилието.