Министърът на околната среда и водите бе специален гост на курсистите на БУП в първия ден на трети курс

revizora_sait

Не търсете в човека срещу вас лошите му черти, открийте доброто му качество и го използвайте; не ставайте врагове с всеки, с когото не сте стигнали някога до консенсус; не поемайте ангажимент, който не можете да изпълните; не се представяйте за по-важни, отколкото сте; общувайте правилно, 90% от проблемите в обществото са поради лоша комуникация. Това бяха само част от съветите, които министърът на околната среда и водите Емил Димитров даде на обучаемите от настоящия трети курс на Националната програма „Управленски умения“ на Българското училище за политика. Министърът заяви, че до тези изводи е стигнал след дългогодишния си опит като народен представител, главен финансов ревизор, директор на агенция „Митници“.

В продължение на повече от час курсистите разговаряха с министър Димитров по актуалните проблеми, свързани с въздуха, водата и отпадъците в различни градове на България. Интересуваха се и от въпроси, свързани с работата му като шеф на агенция „Митници“ и народен представител, питаха го как се взима политическо решение и какъв е пътят за справяне с натрупани в годините проблеми.

По-рано през деня, веднага след откриването на трети курс, обучаемите слушаха лекция за ролята на партиите и процесите в тях при преодоляване на демократичните дефицити, където гост бе управителят на социологическа агенция „Маркет линкс“ Добромир Живков. Наученото в залата курсистите упражниха по групи чрез специална обучителна задача.