Онлайн среща за изграждане и развитие на застъпнически умения

active_citizens_fund_e1571929162228

С ентусиазъм и брой участници започна поредната онлайн среща по проект „Изграждай мостове за промяна” , организирана за завършилите програмата за гражданско включване и развитие на застъпнически умения.
Първоначално в проекта бе заложена идеята от тази среща да се изведат 4-те най-добри презентации и застъпнически кампании, а участници да пътуват в Норвегия и да видят на място добри практики от там. За съжаление това не се случи заради обявената епидемиологичната обстановка в света. За сметка на това на финалното събитие, което ще се проведе на 9-ти януари 2021 година, ще се включи и норвежкия ни партньор от Осло, който ще ни разведе виртуално през местни и добри практики там.

След проведените 3 модула  във Велико Търново заедно с менторите, Спаска Петрова от Сдружение „Нов път” и Биляна Богоева от Асоциация Българско училище за политика „ Димитър Паница”, разработваха различни планове за застъпнически кампании, насочени към важен проблем в местните си общности. Тази менторска програма бе разработена в периода от 2 месеца.

Всичките 9 екипа се представиха блестящо, а проблемите които бяха застъпени в техните презентации, са изключително актуални към момента за съответните им региони.

Проект ”Изграждай мостове за промяна” се изпълнява от Сдружение „Нов път”, Асоциация Българско училище за политика „Димитър Паница” и норвежкия им партньор – Академия за човешки права , финансиран в рамките на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на ЕИП 2014-2021 година.

Повече информация за проекта може да намерите тук.