Курсистите от Випуск 2021 на БУП участваха в семинар и официална церемония по дипломиране в Правец

„Детски политики по време на Ковид-19″. Тази тема събра 35 възпитаници на Българското училище за политика (БУП) от Випуск 2021 в средата на декември в Правец. Последният випуск на Училището имаше и още един повод за срещата – официалното връчване на дипломите на успешно завършилите Националната програма „Управленски умения“.

Преди да се дипломират официално, курсистите с ентусиазъм влязоха на последните лекции и дискусии, организирани за тях от екипа на БУП. Лектор бе и проф. Асена Сербазова, която часове преди това бе номинирана за министър на здравеопазването. В качеството си на председател на Българския фармацевтичен съюз проф. Сербезова говори пред присъстващите за начините на взаимодействие на професионалните организации със законодателната и изпълнителната власт. Сподели и приоритетите си като министър, ако Народното събрание одобри предложения кабинет. По същата тема, но от позицията на представител на неправителствена организация, говори и Красимира Величкова , изпълнителен директор на Български дарителски форум. Величкова отговори и на много въпроси на присъстващите, сред които бяха въпросите за финансирането на НПО, за подпомаганите от гражданските организации групи.

Домашното насилие, отражението му върху децата и начините за справяне с проблема и в ситуацията на „Ковид-19″, бе друга тема, което прикова интереса на курсистите от Випуск 2021. За видимата страна на насилието и помощта за пострадали от него говори Юлия Андонова, директор „Развитие и комуникации“ във фондация „П.У.Л.С.“ Фондацията работи с лица и деца в риск, пострадали от различни форми на насилие, предлагайки както превантивни програми, така и програми за рехабилитация и интеграция. За домашното насилие от гледна точка на закона пред възпитаниците на БУП говориха и съдиите Владимир Вълков и Галя Вълкова.

След учебната част, дойде и така дългоочакваната празнична част. Тридесет и петте присъстващи курсисти от Випуск 2021 получиха официално дипломите си и с това станаха част от голямото семейство на завършили Българското училище за политика. Събитието бе отбелязано подобаващо с много снимки, постове в социалните мрежи и купон до малките часове на нощта.