Завършили БУП обсъдиха с местната власт във Велинград съвместни инициативи с децата от ЦНСТ за Деня на детето

velingrad_meeting_2012

Дейностите с децата от Центъра за настаняване от семеен тип по повод Деня на детето – 1 юни бяха обсъдени на работни срещи на завършили Българско училище за политика „Димитър Паница” с представители на местната власт във Велинград. В срещите, които се състояха на 15 и 16 май, участваха Ирена Тахова от випуск 2008, Васил Аврамов от випуск 2007 и Златка Ангелова от випуск 2012. Те работят по проект „Млади лидери в подкрепа на социалната интеграция на децата от институции”, финансиран от Бонита Тръст и изпълняван от Българско училище за политика. По време на разговорите бяха представени и идеи за отпразнуване на петгодишната съвместна работа на завършили училището и община Велинград, които са партньори в осъществяването на политики за социална интеграция на децата от центъра.

За Деня на детето ще бъдат организирани забавни и нетрадиционни изненади за децата от ЦНСТ като рисуване на картини, подреждане на пъзели и мозайки, различни игри и състезания. И тази година в тържеството активно ще се включат талантливите деца от клуба на Джуниър ачийвмънт във Велинград. Те споделиха, че за тях е удоволствие да бъдат полезни и да помагат на връстниците си, които нямат тяхната съдба, но са деца като тях. Традиционно децата от местния клуб на Джуниър ачийвмънт заедно с връстниците си от центъра изработват различни дизайнерски предмети, скулптурки, коледни картички, мартеници, Велинградски писани великденски яйца и живописни картини.

В работната група по проекта работят още Ангел Даскалов – депутат от ПГ на ГЕРБ, заместник-областният управител на Пазарджик Ваня Минкова, Иван Лебанов – кмет на община Велинград, председателят на Общинския съвет Диана Кехайова и заместник-кметът на Велинград Георги Янчев.