Детски празник в Центъра за настаняване от семеен тип във Велинград

site

Със стотици разноцветни балони, цветя, лакомства, торта, баница и хубава музика децата от ЦНСТ във Велинград и техните връстници от местния клуб на Джуниър ачийвмънт отбелязаха 1 юни – Деня на детето. Заедно те рисуваха живописни картини и цветни колажи на тема “Здраве чрез вода“, моделираха скулптури и пластични релефи, рисуваха на асфалта в двора на центъра, а най-малките редиха цветни мозайки. Творбите във всяка от петте категории се състезаваха помежду си, а авторите на най-добрите получиха сертификати.

Специални гости на тържеството бяха Ангел Даскалов – депутат от ПГ на ГЕРБ, заместник-областният управител на Пазарджик Ваня Минкова, председателят на Общинския съвет във Велинград Диана Кехайова, заместник-кметът на Велинград Георги Янчев, Ирена Тахова от випуск 2008 на Българско училище за политика „Димитър Паница” и представител на бизнеса, Васил Аврамов от випуск 2007 на училището и общински съветник във Велинград, Златка Ангелова от випуск 2012 и председател на Фондация „Социални практики в общността“, Ирина Алексиева – изпълнителен директор и Мариана Петрова – програмен координатор в БУП „Димитър Паница”, както и директорът на центъра – Десислава Сандакова, и нейният екип.

Събитието беше в рамките на проект „Млади лидери в подкрепа на социалната интеграция на децата от институции”, финансиран от Бонита Тръст и изпълняван от Българско училище за политика „Димитър Паница”. Целта на проекта е да подкрепи дългосрочната ангажираност със социалната интеграция на децата от институциите и да утвърди благотворителността като основна ценност в съвременното българско общество.