Консултативните съвети – възможности за промяна

logo_bg

„Консултативните съвети – възможности за промяна“  е темата на кръгла маса, която организира Българското училище за политика „Димитър Паница“.  Форумът ще се състои на 26 май 2015 година в хотел „Радисън“- София.

Специален гост-лектор ще бъде Патрик Треес, главен секретар на парламента на кантон Берн в Швейцария, който ще представи европейския опит в обществените консултации. В събитието ще участват представители на законодателната, на изпълнителната власт, неправителствени организации, политически и граждански лидери, завършили програмите на училището, медии. Те ще се запознаят и с резултатите от два анализа, направени от екипа на Българското училище за политика – на съществуващите консултативни съвети към изпълнителната власт у нас и на добри практики за участието на гражданското общество във вземането на решения в 10 европейски страни. Целта на форума е да подпомогне диалога и взаимодействието между вземащите решения и гражданските организации, като предложи добри практики и модели за функциониране на ефективни консултативни органи, в които гражданското представителство да е легитимно и които могат да бъдат ползвани в България.

Кръглата маса се осъществява в рамките на проекта „Модели и добри практики за легитимно гражданско представителство”, финансиран в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.

 

Програма

 

За повече информация и потвърждение на участието: vgeorgiev@schoolofpolitics.org,

тел. 02 952 68 82, 0892 205 968 (Велизар Георгиев)

eea_grants_5