Вицепрезидентът Илияна Йотова връчи дипломите на участниците в Лятната академия

iotova_1

Вицепрезидентът Илияна Йотова пристигна специално в Правец, за да връчи дипломите на участниците в тазгодишната международна Лятна академия на Българското училище за политика.

В тържествената церемонията участие взеха още г-н Андре Азулай, главен-старши съветник на краля на Мароко, посланикът на Мароко в България Н.Пр. г-жа Закия Ел Мидауи и г-н Майкъл Ремер, зам.-директор на отдела за планиране на политиките на Съвета на Европа.

„Сигурна съм, че сте търсили и намерили решение как да преодолеем тази криза, която е завзела обществото ни. През изминалата една седмица сте чули много лектори, хора със собствено мнение, създали сте много контакти и съм сигурна, че ще имате решения за някои от проблемите”, заяви пред участниците вицепрезидентът на България.

Илияна Йотова не пропусна да отбележи, че Българското училище за политика /БУП/е обучило много от съвременните български политици и представители на гражданското общество.

Всеки един от 21 участници от Мароко, Тунис, Йордания, Египет, Ливан и България получи дипломата си лично от г-жа Йотова с пожелание за бъдещи успехи. Никой не пропусна и възможността да си направи снимка за спомен с българския вицепрезидент.

Изпълнителният директор на БУП г-жа Ирина Алексиева подари на всеки участник традиционни предмети от български майстори и пожела успех на взелите участие в Академията.

Денят завърши с много снимки, покани и обещания за гостувания в различни държави.