Лидерство, решения, послания и реч занимаваха участниците във втория ден на Националната програма

borachev_sait

С лекция за лидерството, стратегическото мислене и вземане на дългосрочни решения започна вторият ден на първи курс за участниците в Националната програма „Управленски умения” 2018-2019 г.  Преподавателят в магистърската програма за ръководни кадри на Американския университет Владимир Борачев  говори по темата пред курсистите в продължение на час, а по-късно те успяха да упражнят наученото чрез работа по специална задача в малки групи.

Учебната програма продължи  със сесия за формулиране на послания. Експертът по комуникация и номинираният за Будител на 2018 г. Михаил Стефанов бе лектор по темата. Той даде и обратната връзка на курсистите за справянето им с обучителната задача, която включваше формулиране на теза и послания.

Денят продължи с въвеждането в тънкостите на публичната реч. Как се пише политическа реч, участниците в Националната програма научиха от преподавателя по реторика в Софийския университет проф. Иванка Мавродиева, която по-късно лично анализира самостоятелната работа на участниците.

Краят на втория ден от първи курс бе време за курсистите, в което те по нестандартен начин представиха себе си един на друг.