Третият ден от Националната програма започна с игри за екипност и завърши с разговори за Дими Паница, дарителството и българщината

ivelin_sait

Емоционално започна третият ден за първокурсниците в Националната програма на Българското училище за политика.  Разделени по групи и на открито курсистите вложиха съобразителност, умения за работа като отбор, бързина и ловкост, за да спечелят като група поредицата от игри. След стрелба с лък по мишена, отборно пренасяне и редене на дървени кубчета и състезание с  колички дойде време и за работата в зала. Акцент там бе развиване на умения за управление на конфликти и водене на преговори.  Преподавателят по управление на конфликти Ивелин Николов  запозна курсистите с видовете конфликти и стратегиите за тяхното преодоляване.

Чрез симулации психологът и треньор Никола Йорданова пък посвети участниците в изкуството на преговорите и им показа как биха могли да накарат опонента си да каже „да”.

Много емоции белязаха и финала на предпоследния ден от първи курс. Номинираният за Будител на 2018 г., световноизвестен физик, благодетел и филантроп проф. Минко Балкански разказа в специално видеообръщение за срещите си с основателят на БУП Дими Паница.

„Дими Паница беше изключителен човек.  За мен той е най-привлекателният българин, който съм срещал вън от България. Където имаше нужда нещо да се направи за България, Дими беше там. Неговото желание бе България да бъде демократична страна в истинския смисъл думата”, заяви проф. Балкански.