С гостуването на ръководителя на бюрото на ЕП в България и евродепутати започна последният курс на Националната програма

teodor_stoichev

Теодор Стойчев, ръководител на информационното бюро на Европейския парламент в България, бе първия гост в четвърти курс на настоящата Национална програма. По традиция последният обучителен модул е посветен на международната политика. Пред четиридесетте избранници от настоящия випуск на Българското училище за политика, Стойчев говори за важността на предстоящите европейски избори. Според него вотът през месец май ще бъде доста интересен, тъй като европейската тема се зъвърна в дневния ред на обществото и медиите след Брекзит, а последните проучвания показват, че 65% от гражданите на Европейския съюз смятат, че Съюзът е нещо полезно.

След Стойчев щафетата поеха евродепутатите Георги Пирински и Ангел Джамбазки, които говориха за българските приоритети в Европейския парламент. И двамата евродепутати се обединиха около мнението, че бъдещият мандат на европарламента ще бъде ключов – от него ще зависи посоката на Европейския съюз. Затова е особено важно да се гласува на предстоящите евроизбори. След общата лекция участниците в Националната програма се разделиха по ателиета с евродепутатите, където разговаряха по конкретни техни приоритети на работа в европарламента.

Първият учебен ден от четвърти курс за курсистите от Випуск 2019 завърши с панел за онлайн комуникацията. В тънкостите на представянето и общуването в социалните медии курсистите бяха въведени от Десислава Данкова, преподавател в департамент „Масови комуникации“ на Нов български университет.