Икономика, национален бюджет и онлайн комуникации бяха темите от втория ден на Националната програма

budjet_02_2020

Наситен с теми, лектори и задачи бе вторият ден от обучението на третокурсниците от Националната програма „Управленски умения“ на Българското училище за политика(БУП). Лъчезар Богданов – главен икономист от Института за пазарна икономика, бе първия за деня лектор, който говори пред курсистите за перспективите за развитие на българската икономика, за прогнозите за „синхронизирано забавяне“ на икономиката евросъюза, за ръста на БВП на годишна основа в еврозоната.

Темата за пари, приходи и разходи беляза и втория панел, в който депутатите Евгения Ангелова (ГЕРБ), Валентин Ламбев (БСП) и Александър Сиди (ВМРО) обясниха на курсистите структурата на Национален бюджет и възможностите той да е инструмент за приоритизиране на публичните политики.

Учебната част завърши с лекция на проф. Росен Стоянов и доц. Татяна Буруджиева за спецификата и възможностите на онлайн комуникациите. Наученото от политиците и експертите курсистите на БУП упражняваха в работата си по групи, където решаваха специално разработени казуси и задачи.