Експерти, председател на парламентарна комисия, журналист и директор на НПО бяха лектори в третия ден на трети курс на НП

natcionalna_sigurnost_sait_2

С председателя на Софийския форум за сигурност Йордан Божилов и арабиста Владимир Чуков започна третият обучителен ден за курсистите от настоящия випуск на Българското училище за политика. Двамата експерти говориха пред 40-те участници в Националната програма(НП) „Управленски умения“ за предизвикателствата пред националната сигурност на България.

Учебният ден продължи с лекция за енергетиката, нейното развитие и стратегическото й значение за страната ни. Лектори в този панел бяха Валентин Николов, председател на комисията по енергетика в Народното събрание и експертът Явор Куюмджиев.

Специален гост за деня бе Сара Перин, изпълнителен директор на „Тръст за социална алтернатива“, която се върна повече от 20 години назад и разказа впечатленията си от България при първото си идване тогава и днес. Сподели и за работата, и за приоритетите на неправителствената организация, която ръководи.

Работният ден завърши с много работа, но и емоции, свързани с усвояване на умения за поведение пред камера и участие в телевизионен дебат. Под ръководството на журналиста Бойко Василев курсистите се подготвиха и направиха симулация на телевизионен дебат на тема: „За или против отпадане на плоския данък“.