Образованието в бъдеще и за бъдеще

atelie_obrazovanie

Под името „Образованието в бъдеще и за бъдеще“ се проведе третото, последно ателие по проект „EU COOLтура“. Онлайн събитието срещна евродепутата Асим Адемов, ръководителя на Бюрото на ЕП в България Теодор Стойчев, изпълнителния директор на „Училищна Телерик Академия“ Петър Шарков, мениджъра „Висше образование“ в „Интеграл“ Николай Христанов с ученици от столичното 18 -то училище, Професионалната гимназия по дизайн в София и младежи от цялата страна.

Асим Адемов подчерта ролята на качественото образование за просперитета на всяка държава, а като пример за актуална образователна политика на ЕС посочи програмата „Еразъм+“ и даде подробности за настоящите й параметри и цели.

Петър Шарков, изпълнителен директор на „Училищна Телерик Академия“, говори пред гимназистите за възможностите да се подготвят за професиите на бъдещето, които в много голям процент ще бъдат дигитални.

За професиите на бъдещето и настоящите специалности в университетите в Европа говори Николай Христанов, мениджър „Висше образование“ в „Интеграл“. А Теодор Стойчев запозна младите хора с възможностите за стаж и работа в европейските институции.

„EU COOLтура“ е проект, който Българското училище за политика „Димитър Паница“ създаде и изпълнява с подкрепата на ЕС. По проекта предстоят три тримесечни уъркшопа, в който ученици ще изработят различни продукти, свързани с темите кръгова икономика, културно многообразие, образование.