Двадесетият випуск на БУП получи дипломите си в Арбанаси

Випуск 2022 на Националната програма „Управленски умения“ на Българското училище за политика(БУП) официално получи своите дипломи. Сертификатите за успешно завършване бяха издадени от Съвета на Европа(СЕ), който подкрепя дългогодишната обучителна програма за политически и граждански лидери на БУП.

„Благодаря за знанията, благодаря за хората, които срещнах, благодарение на участието ми в Националната програма“, бяха най-честите думи от вече завършили към екипа на БУП.  В двадесетия випуск на Училището след предварителен подбор чрез тест и интервю място намериха представители на националната и местната власт, хора от професионални и граждански организации, от бизнеса, граждански лидери. Те започнаха обучението си през  март 2022 г. и завършиха през септември същата година. Някои от курсистите пътуваха и до Страсбург, където взеха участие в Световния форум по демокрация, в който традиционно се включват представителите на училищата по политика към СЕ.

Тържественото дипломиране на Випуск 2022 бе в стилен комплекс Арбанаси. След официалната  му част последва продължение с много танци, спомени от обучението и разкази за бъдещи планове.

Следвайки традицията на завършващите Училището и двадесетият випуск на БУП организира и ще проведе благотворителен бал за набиране на средства в подкрепа на кауза. Благотворителният бал на Випуск 2022 ще бъде на 6 април 2023 г. в балната зала на хотел „Милениум“ в София. Събраните средства ще се предоставят на Българската федерация за адаптирана физическа активност, която е посветила дейността си на социалната интеграция и развитието на деца и младежи с ментални и физически увреждания за постигане на високи спортни постижения.