Вицепрезидентът на България, министри и евродепутати уважиха благотворителния бал на Випуск 2022 на БУП

И юбилейният, двадесети, випуск от Националната програма „Управленски умения“ на Българското училище за политика (БУП) спази традицията. По примера на своите предшественици и на основателя на Училището Дими Паница завършилите през 2022 г. избраха своя кауза и организираха благотворителна инициатива в нейна подкрепа. Още по време на своето обучение Випуск 2022 бе обединен от вярата в Алекс, Боян, Радена, Емилиян, Виктор –  децата от Федерация за адаптирана физическа активност(ФАФА). Федерацията ангажира със занимания с  адаптирана атлетика  деца и младежи със специални потребности. В края на март тази година деца спортисти със Синдром на Даун, подкрепени от ФАФА, спечелиха 6 медала от световните игри в Буенос Айрес, Аржентина. 

В продължение на месеци последните завършили  БУП работиха неуморно за организиране на благотворителен бал  за набиране на средства  в помощ на децата от ФАФА. На 6 април балната зала на столичен хотел събра над 270 човека. Те бяха поканени от Випуск 2022 и  се отзоваха да подкрепят децата шампиони.  За благотворителния бал БУП изпрати покани и до всички свои завършили.  Немалка част от тях бяха гости на бала, а други подкрепиха каузата с изпращане на средства.                                                                                           Благотворителният бал бе открит  от вицепрезидента на България Илияна Йотова. Сред гостите бяха още министрите на правосъдието Крум Зарков и на туризма  Илин Димитров, евродепутатите Петър Витанов и Андрей Слабаков, новоизбрани народни представители и такива от предходни парламенти, хора от местната власт, администрацията, неправителствения сектор.  Поздравителен адрес изпрати и вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

На благотворителния бал бяха разиграни на търг различни дарени предмети и произведения на изкуството. Събраните средства от търга отиват в подкрепа на каузата на Випуск 2022 на Българското училище за политика.  В подкрепа на каузата отиват и средствата от проведената томбола за присъстващите на бала.

„Въпреки различните гледни точки успяхме да се обединим около кауза и да търсим решения, а не лични победи. Вярата прави всичко възможно!“, казаха курсистите от Випуск 2022 на БУП и се надяват още хора да подпомогнат тяхната кауза. До 30 април на банкова сметка(BIC: BPBIBGSF, IBAN: BG41 BPBI 7940 1092 2500 01 – Ирина Илиева и Александър Николов) остава отворена за набиране на дарения.